Güncel Haberler

Ortadoğu'da uluslararası hukukun açık bir şekilde ihlal edilmesinden endişe duyuyoruz.”

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Yıldız'ın düzenlediği basın toplantısına, ortak mektuba destek veren 52 ülke ve 2 uluslararası kuruluşun temsilcileri de katıldı.

Tüm destekçileri adına konuşan Yıldız, “Bu girişim, Gazze, işgal altındaki Filistin toprakları, Lübnan ve genel olarak Orta Doğu'da uluslararası hukukun açık ihlallerine ilişkin kaygılarımızı yansıtmaktadır.” dedi.

Sivillerin korunmasına, uluslararası hukukun daha fazla ihlal edilmesine, hukuka aykırı işgal ve saldırılara karşı ortak tavır sergilediklerini belirten Yıldız, şöyle konuştu: “Ortak mektubumuzda silah, mühimmat tedarik veya sevkiyatının durdurulması için önlem alınması çağrısında bulunduk. ve İsrail'e ilgili ekipmanlar.”

[Fotoğraf: AA]

“Adil ve kalıcı bir barış için harekete geçmek sadece hukuki değil aynı zamanda ahlaki bir yükümlülüktür.”

Büyükelçi Yıldız, başta kadın ve çocuklar olmak üzere sivil ölümlerindeki artışın kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, bu korkunç acıların sona ermesi ve bölgesel istikrarsızlığın daha fazla yaşanmaması için acil tedbirlerin alınması gerektiğini kaydetti.

Tüm üye ülkelere uluslararası hukuktan kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulunan Yıldız, BM Güvenlik Konseyi'nin barışı koruma ve muhafaza etme görevini yerine getirmesi çağrısını yineledi.

Yıldız, küresel ateşkes, kalıcı ve adil bir barış için tedbir almanın sadece hukuki değil ahlaki bir yükümlülük olduğunu söyledi.

Bu süreçte BM'nin de ciddi eleştirilere maruz kaldığına işaret eden Yıldız, şöyle konuştu: “BM Güvenlik Konseyi, BM Genel Kurulu ve BM Genel Sekreteri, ateşkesin sağlanması ve BM'nin kurtarılması konusunda daha yaratıcı ve proaktif yollar bulabilir. “

Fotoğraf: AA[Fotoğraf: AA]

“Somut ve çok önemli bir adım”

Filistin'in Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Riyad Mansur, ortak mektuba destek veren tüm ülkelere şükranlarını dile getirdi.

İsrail'in hukuka aykırı işgaline son vermek için ülkelerin işgalin genişletilmesine ve genişletilmesine olanak sağlayacak araçları sağlamaması gerektiğini vurgulayan Mansur, şöyle konuştu: “Bu ortak mektup, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda birçok ülkenin taleplerinin karşılanması yönünde somut ve çok önemli bir adımdır. ” .

Mansur, üye ülkelerin de ulusal yeteneklerine dayalı yükümlülükleri olduğunu söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu