Güncel Haberler

Harvard profesörünün “uzaylı yapımı” dediği metal küreler aslında çöpmüş

Harvard Üniversitesi’nde görev yapan ünlü astrofizikçi, 2014 yılında Papua Yeni Gine üzerinde yanan ve bölgeden geçerken etrafa saçılan ateş topunun okyanusa fırlattığı sanılan parçaları bir ekiple toplayarak laboratuvara getirdi. dalgıçlardan.

Öte yandan, iki yeni araştırma makalesi, Loeb tarafından toplanan minik metalik kürelerin yıldızlararası bir göktaşının parçaları değil, insan yapımı çöpler olduğunu iddia ediyor.


Loeb: “Uzaylılara ait olabilir”

ABD hükümetinin sensörleri, IM1 adı verilen bu ateş topunun hızını saatte 177.000 kilometre olarak ölçtü.

Nesnenin geride bıraktığına inanılan yüzlerce küçük manyetik küre, yıllarca okyanus tabanında incelenmeyi bekliyordu.

Parçaları bulup kurtarmak için bir görev tasarlayan Loeb, bu kürelerin olası uzaylı “tekno-imzaları” (insan olmayan varlıklar tarafından üretilen teknolojinin izleri) içerebileceğine inanıyor.

Daha önce bir keşif ekibiyle bölgeye giden Loeb ve ekibi, ateş topuna ait olduğundan şüphelendikleri manyetik parçaları ortaya çıkardı.

Loeb bu parçaları yaklaşık iki ay boyunca inceledi. Ardından bilim insanı Medium sayfasında bir makale yayınlayarak onlarca küçük kürenin analizini tamamladığını duyurdu.

Makalede, incelenen nesnelerin unsurlarının “daha önce görülmemiş bir kompozisyona sahip olduğu” belirtildi.

Loeb bu parçalara o kadar inanıyordu ki, onları okyanustan topladıkları keşif gezisine “Galileo Projesi” adını verdi. Keşif sırasında 700’den fazla nesne toplandı ve bunların 57’si daha derinlemesine analiz için ayrıldı.


Endüstriyel atıklar ve volkanlar

Öte yandan ABD’deki Arizona Eyalet Üniversitesi’nden Prof. Steven Desch ve Towson Üniversitesi’nden Prof. Alan Jackson imzalı ilk makale çok farklı bir tablo çiziyor.

Henüz hakem değerlendirmesinden geçmemiş olan makale, Loeb’in bulduğu yüzlerce küçük parçanın, zamanla okyanus tabanında toplanan karasal nesneler olduğunu ileri sürüyor.

ArXiv bilimsel makaleler arşivinde yer alan araştırmaya göre, nesnelerin bir kısmının uzaydan geçen kayalardan salınan “mikrometeorit”ler olabileceği belirtiliyor. Ancak bunun önemli bir kısmı yanardağlardan çıkan veya endüstriyel faaliyetler sonucu ortaya çıkan parçalardan oluşuyor.

AAS’nin hakemli dergisi Research Notes’ta yayınlanan bir başka çalışma da nesnelerin olağandışı kompozisyonuna odaklanıyor.

Chicago Üniversitesi’nden gökbilimci Patricio Gallardo ve ekibinin hazırladığı makaleye göre, eğer bu kürelerin uzaydan geldiğini varsayarsak, bileşimleri çok sıra dışı görünebilir.

Ancak özellikleri aynı zamanda kömür külünün kirletici profiline de uyuyor.


Loeb eleştiriyi reddetti

Loeb, 15 Kasım’da Medium’da yayınlanan bir blog yazısında bu eleştirilere yanıt vererek, yeni makalelerde küreciklerin bileşiminin doğrudan incelenmediğine dikkat çekti.

Bilim adamına göre, keşif gezisinin yapıldığı bölgede herhangi bir kömür cevherleşmesi bulunmuyor.

Loeb ayrıca kömürün manyetik olmaması nedeniyle araştırma gemisi araçlarıyla alınamayacağını da yazdı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
ekrem abi sitesi gaziantep escort