Güncel Haberler
İftarların vazgeçilmezi: Patlıcan oturtma tarifi
Bu tarifte iftar sofralarının vazgeçilmezi patlıcan sosunun tarifini adım adım sunuyoruz. Yumuşak patlıcan dilimleri ve et karışımının bir araya geldiği bu lezzet, sofralarınıza keyif katacak!
Yayınlanma: 12.03.2024 – 14:36
Abo Ol
Patlıcan sucuğu Türk mutfağının sevilen ve geleneksel lezzetlerinden biridir. İftar sofralarının vazgeçilmezi olan bu leziz yemeğin yapımı oldukça kolay, evde yapıldığında daha da lezzetli oluyor. Yumuşak patlıcan dilimleri ile et karışımının bir araya getirilmesiyle oluşturulan bu lezzetli yemek herkesin favorisi olmaya aday. Patlıcan sucuğu hazırlamanın pratik tarifine ve püf noktalarına göz atarak iftar sofralarınıza lezzet katmaya hazır olun!
Patlıcan Oturtma Tarifi
Malzemeler
- 3 büyük patlıcan
İç harçlar için;
- 200 gram kıyma
- 1 orta boy soğan
- 2 biber (kırmızı, yeşil)
- 2 adet rendelenmiş domates
- 1-2 diş sarımsak
- 1 demet maydanoz
- acı biber parçaları
- Toz kırmızı biber
- tuz
- karabiber
- Kimyon (baharat ölçüleri size aittir)
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Domates sosu için;
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2-3 bardak su
yapı
- Patlıcanları kalın halkalar halinde kesip tuzlu suya batırın ve her iki tarafını da kızartın.
- Daha sonra bir tavada yağı, soğanı ve biberleri hafifçe kavurun, kıymayı ekleyin ve et tamamen yumuşayana kadar kavurun.
- Son olarak rendelenmiş domates, sarımsak ve baharatlarla karıştırıp suyunu çekene kadar kavurun.
- Ocaktan almadan hemen önce kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
- Kızaran patlıcanların orta kısmını iç harçla doldurun.
- Patlıcanların tamamını doldurduktan sonra üzerine domates sosunu hazırlayıp fırına verin. 200 derece fırında pişirebilirsiniz.
- Dilerseniz üzerine kaşar koyup eritip fırından çıkarmadan servis edebilirsiniz.